Participants

the music is the key

– 2016/ 2017YOUTH LEADERS BY INTEGRATION THROUGH – MUSIC 2016

A UNIVERSAL LANGUAGE: INTEGRATION THROUGH THE MUSIC – 2015

Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical de Benimaclet

foto banda sinfonica cim benimaclet erasms plusLa Societat Musical es crea el 1910 però no és fins al 1914 que la banda concorre per primera vegada al certamen de València. Des d’aleshores, la participació ha estat assídua als diversos certàmens i concursos, arribant a competir amb bandes de la talla de les de Llíria i Vilanova de Castelló, entre d’altres i aconseguint la fama i renom del que en l’actualitat gaudeix. Després d’un període de tres anys (2008-2011) on la banda és dirigida per D. José Miguel Sanz García en la seua segona etapa, pren el relleu de la batuta D. Rodrigo García Navarro (2012) i actualment és Ildefonso Martos Carretero qui la dirigeix, amb la intenció de seguir mantenint la Banda com a important eix dinamitzador musical, cultural i social del barri de Benimaclet integrant-se en tot tipus d’activitats culturals. Els guardons més importants recentment aconseguits són: Primer Premi al Certamen de la Diputació de València (1987), Primer Premi del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1987), Primer Premi del Certamen de Cullera (1995), Primer Premi del Certamen de la Diputació de València (1997), Primer Premi de la Diputació de València (1999), Primer Premi de la 1a Secció al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1999), 2n premi en el Certamen de Bandes Ciutat de Cullera (2002), 2n premi en la Secció Especial al Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (2003) i 2n premi en la Secció Primera en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (2011). Han dirigit la banda directors de la categoria de D. Manuel Belando, D. Juan Martínez, Hipòlit Martínez, Enrique Andreu Romero, Sr Francisco Idilio Gimeno, D. Francisco Carreño, D. Manuel Enguídanos, D. José Miguel Sanz García, D. Luis Serrano Alarcón, D. Israel Rodríguez i D. Rodrigo Garcia.


Banda Musicale Città di Staffolo (Itàlia)

banda musicale città staffolo erasmus plus cim benimaclet

La tradició musical a Staffolo ha estat sempre present i profundament arrelada a la localitat. La Banda Musicale Città di Staffolo va heretar aquesta tradició i realitzà per primera vegada un concert públic l’any 1978, data que es considera el naixement de la banda. Amb els anys, la banda de música d’Staffolo, coneguda per la primerenca edat dels seus components, s’ha presentat en nombrosos esdeveniments musicals, tant a Itàlia com a l’estranger. Des de 1980 s’han succeït nombroses aparicions a diversos festivals internacionals de música (Dinamarca, Àustria, França i Suïssa) i a intercanvis amb alguns grups musicals a Europa (Alemanya, Hongria, Portugal, França, Bèlgica, Espanya, Polònia i Suècia). També hi destaquen les experiències musicals a Itàlia: el viatge per Sicília i Sardenya; la participació al famós carnestoltes de Viareggio, Putignano, Mantova i ha actuat en moltes ciutats d’Itàlia, entre les quals s’inclouen Roma, Nàpols, Florència, Milà i Chieti, entre d’altres.
Cal destacar la repercussió mediàtica la Banda Musicale Città di Staffolo amb les aparicions en televisió a programes com “Domenica in”, “Uno mattina estate” a la RAI 1 i al CANALE 5, el programa de televisió “Ciao gente”. Finalment, van tenir l’honor d’actuar en presència del Papa Joan Pau II i el Papa Benet XVI.

D’altra banda, cada any, la banda organitza “Musica in Festa”, un festival internacional que va celebrar l’any 2014 la vintena edició i on bandes, orquestres i grups musicals de tot tipus s’uneixen i es comuniquen a través d’un únic llenguatge: la música. El festival s’ha convertit en una important oportunitat per a l’intercanvi cultural que no es deté només en la música, sinó que també s’estén als costums i tradicions que fan cada poble únic i interessant.

És a causa d’aquestes trobades musicals que la Banda Musicale Città di Staffolo ha estat influenciada per l’àmbit internacional i, alhora, exporta la seua música i cultura arreu del món. El repertori d’aquesta banda és molt divers: des del rock a la música clàssica, anant a les bandes sonores de pel·lícules i peces originals per a orquestra.Cada concert és un viatge a través del temps i l’espai. Aquesta visió global il·lustra àmpliament les experiències viscudes per aquest grup de músics, compromesos amb la música, i esdevenen una eina per millorar i superar-se en  cadascuna de les actuacions, que s’adapten als gustos musicals de diferents edats i cultures


Sociedade Musical e Recreativa Obidense (Portugal)

sociedade musical e recreativa obidenseLa Sociedade Musical e Recreativa Obidense (SMRO) va adoptar diversos noms durant més de dos segles d’existència, sense conéixer-se rigorosament la data de la seua fundació. Entre 1885 i 1897 va participar juntament amb la Banda Filharmònica de Lisboa en diversos esdeveniments patrocinats pel Municipi de Lisboa, aconseguint un gran èxit. Se sap que en 1926 la Filharmònica Obidense va realitzar un concert a Sintra i va rebre els millors elogis de l’època.

La Banda de la Sociedade Musical e Recreativa Obidense atravessa un període de gran activitat i participa regularment en activitats culturals de la província i regió. D’aquests esdeveniments, destaquen trobades amb altres bandes musicals, el Festival Internacional de Bandes de Aveiras de Cima, on rep nombroses felicitacions de la Direcció de la Federació Regional de Cultura i Recreació, el Festival Internacional a Oliva de la Frontera a Espanya i l’intercanvi de bandes de la localitat de Staffolo (Itàlia) en la qual han participat amb freqüència en els festivals organitzats per la Banda Musicale Città di Staffolo

Actualment, la Banda de Música de la Sociedade Musical e Recreativa Obidense està formada per 60 músics. La societat també compta amb una Orquestra Ligeira, composta per 24 músics i una Orquestra Juvenil, de 25 components. L’Escola de Música de la societat acull 60 estudiants que inicien els seus estudis musicals fins a formar part com a músics d’algunes de les agrupacions.


Associació Asperger de València

asperger participantes erasmus plus cim benimacletL’Associació Asperger de València treballa per donar a conéixer la Síndrome d’Asperger entre els professionals de la Salut, Educació i Psicologia, informar, assessorar i orientar a les famílies i els afectats, així com organitzar jornades, trobades i cursos per a la formació dels professionals en la Síndrome d’ Asperger. D’aquesta manera, l’associació pretén ser un servei de referència per fer valer els drets de les persones amb Síndrome d’Asperger i un punt de trobada per a totes les institucions públiques i privades que tenen relació amb aquesta patologia.


participantes erasmus plus cim benimaclet logos

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s