PROJECTES ERASMUS+

El CIM Benimaclet pel món

Puntualment el CIM Benimaclet també treballa per dur a terme projectes europeus d’Erasmus+. Música, intercanvi, aprenentatge i integració són els objectius que el Centre Instructiu Musical de Benimaclet cerca amb la seua participació en aquests projectes subvencionats per la Comissió Europea. 

MUSIC FOR A MORE INCLUSIVE AND MULTICULTURAL EUROPE

    • A Universal language: Integration through the music” (Del 14 al 20 de juliol de 2015) – Emmarcat dins del Programa Integrat Erasmus+ per a l’Educació, Formació, Joventut i Esport com a projecte de Mobilitat i Aprenentatge per a la Joventut (kA1).En aquest projecte, desenvolupat a Benimaclet (València) van col·laborar a banda del CIM Benimaclet i la seua Banda Simfònica, la Banda Musicale Città di Staffolo (Itàlia), la Banda de la Sociedade Musical e Recreativa Obidense (Portugal) i l’Associació Asperger València. Les tres societats musicals van treballar conjuntament per afavorir la integració social de joves amb necessitats especials a través de la música.  Per a aquest fi, el CIM Benimaclet va comptar amb la col·laboració de l’Associació Asperger de València.
    • “Youth leaders by Integration through music” ( Del 29 d’agost al 4 de setembre de 2016)Emmarcat dins del Programa Integrat Erasmus+ per a l’Educació, Formació, Joventut i Esport com a projecte de Mobilitat i Aprenentatge per a la Joventut (kA1).L’objectiu d’aquest projecte era la formació de músics joves com a “Music Inclusion Specialists” i facilitar així l’aprenentatge i la integració social de joves amb necessitats especials dins de les bandes de música. Es va desenvolupar a la localitat d’Òbidos (Portugal) i van participar la Sociedade Musical e Recreativa Obidense (Óbidos, Portugal) el Centre Instructiu Musical de Benimaclet i la Banda Città di Staffolo (Itàlia). A aquesta última, se’ls va unir les bandes de música italianes de Poi Darfo – Boario Terme (Brescia) i San Vito Chietino (Chieti). Centro de Educação Especial Rainha Dona Leonor. Aquesta vegada, el Centro de Educação Especial Rainha Dona Leonor va ser el centre que va donar suport a la iniciativa.
    • “The music is the key: improving youth employbility” (2016 -2017)Projecte educatiu KA2 enmmarcat dins del Programa Integrat Erasmus+ per a l’Educació, Formació, Joventut i Esport.Es el primer projecte Erasmus+ KA2 del Centre Instructiu Musical de Benimaclet que, conjuntament amb representants de la Sociedade Musical e Recreativa Obidense (Portugal), la Banda Città di Staffolo (Itàlia), APSAM (Bèlgica) i Hochschule Bremen – IntoNation (Alemanya), cerca innovar i modernitzar la formació musical afavorint la inclusió social i la ocupabilitat entre els joves, fent especial atenció als joves amb necessitats especials (NNEE). Aquest projecte es desenvoluparà a llarg termini amb tres reunions de treball: València, Itàlia i Portugal.
    • Music for a more inclusive and multicultural Europe” (Abril 2018) – Emmarcat dins del Programa Integrat Erasmus+ per a l’Educació, Formació, Joventut i Esport com a projecte de Mobilitat i Aprenentatge per a la Joventut (kA1). En aquest projecte van col·laborar a banda del CIM Benimaclet,  i Hochschule Bremen – IntoNation (Alemanya) i té com a objectiu treballar per una Europa més inclusiva i multicultural així com donar continuit als projectes d’inclusió social realitzats fins al moment.

 

Anuncis